Butlletí

 

 

 

 

PLA D'ACCIONS DE L'ÀREA DE TURISME FINS A FINALS DE 2012

L'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès està preparant ja totes les accions que es faran a partir del mes de setembre i fins a finals d'any:

JORNADA DE DESCOBERTA DEL TERRITORI: 17 de setembre (ANUL·LAT)

Posposarem la sortida prevista per aquest dia perquè setembre és un mes amb molta activitat, tant per els empresaris i empreses com per l'àrea de turisme i el Centre de Visitants del Gironès.

FIRA DE LA TARDOR DE VILABLAREIX: 23 de setembre

Assistirem a aquesta Fira per primera vegada i que tant èxit ha tingut en altres edicions, amb un estand propi per a promocionar la comarca i el Centre de Visitants del Gironès.

PARTICIPACIÓ AL DESTAPA'T 2012: 20 setembre - 7 octubre

L'Espai de Gastronomia del Centre de Visitants del Gironès participarà en la II mostra de tapes "Destapa't". Enguany es presenta un menú format per 9 tapes + maridatge a un preu de 19,60€.

La mostra serà del 20 de setembre al 7 d'octubre i participen varis restaurants i bars de Girona i Gironès. Els menús es penjaran en breu i es podrà seguir per les xarxes socials sota l'etiqueta #DestapatGirona.

MERCAT DE MERCATS - BARCELONA: 19-21 octubre

Assistirem a aquesta fira organitzada pel Patronat de Turisme Girona Costa Brava en representació del Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Girona. Es tracta d'una acció que se celebra a la Pl. de la Catedral de Barcelona i que promociona el turisme amb estands informatius i amb tastets gastronòmics.

FIRA DEL PA I LA XOCOLATA DE SANT GREGORI: 18 de novembre

Repetim! En vista de l'èxit de l'any anterior, enguany tornarem a tenir estand a la Fira del Pa i la Xocolata per a promocionar la comarca i el Centre de Visitants del Gironès.

FIRATAST GIRONA: 29 i 30 de novembre i 1 i 2 de desembre

També estarem presents a la Fira Gastronòmica més important de Girona, promocionant la comarca i la seva gastronomia, amb els tastets del Club de Gastronomia del Gironès.

BLOGTRIP (CONGRÈS TBEX 2012): 24-26 setembre

l'Àrea de Turisme participarem al BlogTrip que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona en el marc del congrés TBEX, que se celebra del 21 al 23 de setembre. És un congrés pioner per a bloggers d'arreu d'Europa i que tindran l'opció de conèixer tota la província de Girona. El Gironès tindrà protagonisme del 24 al 26 de setembre. Aquest és el programa que seguiran els participants:

24 setembre

-- Visita a la granja la Selvatana per aprendre a munyir vaques i veure com es prepara el iogurt ecològic

-- Esmorzar de pagès tradicional a la casa de turisme rural Can Dionís de Campllong

-- Ruta de senderisme guiat a les Gorgues de la Font de la Torre de Canet d'Adri

-- Dinar de picnic servit per la cuina de les Carboneres

-- Visita de la Casa Masó de Girona

-- Visita i sopar als Banys Àrabs de Girona

-- Allotjament a l'hotel Peninsular de Girona

25 setembre

-- Classe de compra i cuina al mercat del Lleó de Girona

-- Visita guiada al Barri Vell de la ciutat i el Call jueu

-- Taller de Castellers amb els Marrecs de Salt

-- Sopar al restaurant Divinum de Girona

-- Allotjament a l'hotel Peninsular de Girona

26 setembre

-- Descens en caiac des de Bescanó fins a Girona amb l'empresa caiac i natura

-- Visita al Centre de Visitants del Gironès i dinar a l'Espai de Gastronomia

-- Visita a Birrart de Sarrià de Ter i tast de cervesa Moska

L'objectiu del Blogtrip és fer viure experiències irrepetibles als bloggers i que aquests se'n facin ressò en els seus Blogs i xarxes socials.

Podeu descarregar el programa sencer clicant aquí.

 

AVANTATGES PELS SIGNATARIS DE LES CARTES DE COMPROMÍS

Com ja sabeu, aquelles empreses que han signat la carta de compromís tenen una sèrie d'avantatges en matèria de promoció. Una d'elles és la possibilitat d'aparèixer anunciats a les pantalles informatives dels punts d'informació digital que tenim repartits entre tota la comarca, com l'Espai Gironès (amb més de 3000 consultes mensuals i milers de persones que en veuen la publicitat), Centre de Visitants del Gironès, Monestir de Cervià de Ter, OIT de LLagostera, OIT de Cassà de la Selva, càmping Ridaura i seu del Consell Comarcal del Gironès.

Tenim una plantilla d'anunci que es pot adaptar a cada empresa i que és la imatge que va adjunta a aquest text. Els textos s'adapten en funció de si és una promoció o un anunci. També hi ha la possibilitat que aquells que ja tingueu un anunci fet, ens l'envieu amb les dimensions 1360 x 768. Els que vulgueu que els preparem l'anunci amb la nostre plantilla, que ens enviïn el que volen que hi surti + 4 fotografies en altra resolució a xavier.dausa@girones.cat (intenteu que cap mail sobrepassi els 5 MB de pes)

 

EXPERIÈNCIES EDUCATIVES: 7 DE SETEMBRE

El proper 7 de setembre organitzarem unes jornades d'experiències educatives, dirigides a professors d'escola per mostrar-los el Centre de Visitants del Gironès i el nou programa de visites i activitats, tant del Centre de Visitants com de la comarca del Gironès.

 

ACORD AMB ATRAPALO.COM

Durant el workshop Buy Catalunya ens varem reunir amb els representants de Atrapalo.com per tal d'arribar a un acord i que les empreses d'ACTIVITATS i TURISME ACTIU puguin gaudir d'una quota d'alta més baixa i altres millores. Atrapalo.com és el portal líder en venta d'activitats online i per tant una magnífica eina per a vendre els vostres productes. En breu rebreu més informació. Si esteu interessats, també podeu contactar-nos al 972 011 669 o a xavier.dausa@girones.cat

 

 

NOVA XARXA SOCIAL: PINTEREST

Ja formem part de la nova xarxa social Pinterest. Aquesta xarxa permet crear un perfil a base de fotografies i crear una sèrie de "taulells" on penjar fotografies de diferents temàtiques. A més, permet que mentre navegues per Internet, si veus una fotografia que t'agrada, es pot guardar a un dels taulells creats. En breu crearem un d'aquests taulells amb les empreses del Gironès! De moment en tenim una amb el Centre de Visitants del Gironès i l'altra amb atractius turístics de la comarca.

Podeu accedir-hi a www.pinterest.com/turismegirones. Aquells ja que en tingueu, feu-vos seguidors nostres i nosaltres farem el mateix!

 

CONCURS D'ESTIU

Ja està en marxa el concurs d'estiu que divulguem per la nostra web i les xarxes socials. Recordeu que el funcionament és el següent: Tots els que vulguin participar ens han d'enviar un mail responent a 2 senzilles preguntes. Entre els encertants es sortejarà un fantàstic cap de setmana a la comarca. El premi d'estiu ens el facilita l'Hostatgeria els Àngels de Sant Martí Vell, Bike Breaks de Girona,  els Banys Àrabs i el Centre de Visitants del Gironès.

Podeu veure l'enllaç aquí

Recordeu que si voleu participat oferint premis per als propers concursos, podeu enviar un mail a xavier.dausa@girones.cat

 

PROPERA EXPOSICIÓ TEMPORAL: BIODIVERSITER

Inauguració el 14 de setembre a les 14:30. Aquesta mostra itinerant ens parla de la conservació i recuperació de les zones naturals properes a les riberes, és a dir, sobre els anomenats ‘hàbitats riparis’. El projecte de conservació, que forma part del programa Life + Natura de la Unió Europea, es desenvoluparà durant el període 2010-13 a diverses poblacions de la riba del Ter, totes elles amb una fauna i flora considerades d’interès comunitari.


A l’exposició es podrà veure quins problemes té la riba del riu Ter i quines solucions proposa ara el projecte BiodiversiTER, a més de conèixer millor els espais naturals del nostre país i aprendre a respectar-los. Hi haurà visites guiades d’aproximadament una hora, adreçades a tots els públics.

 

 


PASSEJADES DE SENDERISME GUIAT AL GIRONÈS

El programa de senderisme guiat 2012 és una proposta de 22 passejades a peu pels entorns dels nostres municipis per descobrir el patrimoni natural i cultural de la nostra comarca, acompanyats de professionals de l'Associació comarcal de Guies de Natura, formada per experts guies i professionals del senderisme que garanteixen la millor forma de conèixer la comarca.

Descobreix totes les rutes clicant aquí

 

EL GOVERN APROVA UNA LÍNIA DE FINANÇAMENT DE 266 MILIONS D'EUROS

El préstec està destinat a empreses turístiques d'allotjament, empreses de restauració, agències de viatges, oferta complementària, organitzadors de congressos i empreses d'intermediació turística, entre d'altres.

Podeu veure més info aquí.

 

 

SENDERISME GUIAT – RUTES PER PASSEJAR PER LA COMARCA DEL GIRONÈS ACOMPANYATS (tot l'any)
“No és el mateix mirar que veure”.Passejada a peu acompanyats d’un guia de natura de
l’Associació de Guies de natura del Gironès. Us proposem descobrir, enflairar i
emocionar-vos amb el patrimoni natural i cultural de la nostra comarca, tot coneixent
els nostres orígens, la nostra terra, les nostres tradicions.
Tel. 636 966 705 · guiesgirones@sorbus.cat / www.turismegirones.cat

MERCAT ECOLÒGIC – SANT MARTÍ VELL (cada segon dissabte de mes)
Un mercat amb productes ecològics molt variats: fruites, verdures, pa, formatges, mels, vins...
Puntualment es faran tallers, cursos i tota mena d'activitats per una vida sostenible i saludable.
Aprofiteu per degustar la gastronomia de la comarca.
Tel. 972 490 401 · www.santmartivell.cat

ESCENARIS 2012 – BESCANÓ, BORDILS, CASSÀ DE LA SELVA, CELRÀ, FLAÇÀ, FORNELLS, LLAGOSTERA, MADREMANYA, QUART, SANT GREGORI, SANT JORDI DESVALLS, SANT JULIÀ DE RAMIS, SANT MARTÍ VELL, SARRIÀ DE TER I VILABLAREIX. (del 22 de gener a l'1 de juliol)
65 representacions teatrals en 15 poblacions del Gironès!!!! Us ho perdreu? Aprofiteu les
entrades d’Escenaris per venir al Centre de Visitants del Gironès i obtindreu un 2x1 de
descompte al Centre d’Interpretació del Territori. Tel. 972 213 262 · www.girones.cat

 

II DESTAPA’T GIRONA - MOSTRA I CONCURS DE TAPES – GIRONA: del 20 de setembre al 3 d'octubre
Gastronomia i territori en una mostra singular i divertida. Aprofiteu per fer passejades amb
els nostres guies de natura.
Tel. 972 010 001 · www.destigirona.cat


FESTIVAL DE TARDOR – SANT GREGORI: setembre - octubre
Concerts de música clàssica a les esglésies romàniques.
Aprofiteu per descobrir el paisatge i la gastronomia de la Vall de Llémena.
Tel. 972 428 300 · www.santgregori.cat

 

FIRA DE LES ENERGIES RENOVABLES / FIRA DE SANTA TECLA
CASSÀ DE LA SELVA
: del 21 al 23 de setembre
Medi ambient, sostenibilitat energètica i domòtica. Per Santa Tecla les botigues surten al carrer.
Aprofiteu per fer una passejada per les Gavarres i observar el bé més preuat de Cassà:
el suro. Tel. 972 465 243 / 972 460 005 · www.cassa.cat

FIRA DE TARDOR, PAGESIA i ARTESANIA – VILABLAREIX: 23 de setembre
Exposició de productes agrícoles, eines del camp i animals de pagès. Mercat de productes artesans,
trenet turístic, ponis, activitats infantils, trobada de geganters i trobada de puntaires.
Aprofiteu per visitar la Torratxa, una torre sepulcral d’època romana.
Tel. 972 405 001 · www.vilablareix.cat

Consell Comarcal del Girončs - c/Riera de Mus, 1-A · 17003 GIRONA
Tel. 972 213 262