Butlletí

 

 

  

PLA D'ACCIONS DE L'ÀREA DE TURISME FINS A FINALS DE 2012

L'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès està preparant ja totes les accions que es faran a partir del mes de setembre i fins a finals d'any:

JORNADA DE DESCOBERTA DEL TERRITORI: 17 de setembre

Reserveu-vos aquesta data, el dia complet, perquè sortirem a conèixer el territori amb tots els agents turístics de la comarca que ho desitgin. Us donarem detalls de les activitats més endavant, però ja sabeu d'altres anys, que ens ho passarem molt bé i aprendrem!!

FIRA DE LA TARDOR DE VILABLAREIX: 23 de setembre

Assistirem a aquesta Fira per primera vegada i que tant èxit ha tingut en altres edicions, amb un estand propi per a promocionar la comarca i el Centre de Visitants del Gironès.

BLOGTRIP (CONGRÈS TBEX 2012): 24-26 setembre

l'Àrea de Turisme participarem al BlogTrip que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona en el marc del congrés TBEX, que se celebra del 21 al 23 de setembre. És un congrés pioner per a bloggers d'arreu d'Europa i que tindran l'opció de conèixer tota la província de Girona. El Gironès tindrà protagonisme del 24 al 26 de setembre. Organitzarem una sèrie de visites experiencials i sensorials per als bloggers, com per exemple munyir vaques i transformar la llet en iogurt, visitar el Centre de Visitants del Gironès, o sopar als Banys Àrabs de Girona. Us detallarem totes les activitats properament.

MERCAT DE MERCATS - BARCELONA: 19-21 octubre

Assistirem a aquesta fira organitzada pel Patronat de Turisme Girona Costa Brava en representació del Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Girona. Es tracta d'una acció que se celebra a la Pl. de la Catedral de Barcelona i que promociona el turisme amb estands informatius i amb tastets gastronòmics.

 

FIRA DEL PA I LA XOCOLATA DE SANT GREGORI: 18 de novembre

Repetim! En vista de l'èxit de l'any anterior, enguany tornarem a tenir estand a la Fira del Pa i la Xocolata per a promocionar la comarca i el Centre de Visitants del Gironès.

 

FIRATAST GIRONA: 29 i 30 de novembre i 1 i 2 de desembre

També estarem presents a la Fira Gastronòmica més important de Girona, promocionant la comarca i la seva gastronomia, amb els tastets del Club de Gastronomia del Gironès.

 

DIJOUS D'EXPERIÈNCIES AL CENTRE DE VISITANTS DEL GIRONÈS

Durant el mes de juliol, s'han celebrat al Centre de Visitants del Gironès, 2 sopars d'experiències. El primer, el dia 5 de juliol, va ser un sopar a cegues, organitzat conjuntament amb Oncolliga i que va tenir un gran èxit, amb més de 50 participants que varen quedar molt contents amb l'experiència.

El segon sopar, que es va celebrar el passat 26 d'agost, va ser el sopar temàtic dedicat a la ratafia, que va comptar amb més de 30 comensals que varen poder gaudir de la gastronomia feta a base d'aquest licor català tant tradicional!

A més d'entre tots els participants, es va sortejar un fantàstic cap de setmana al Gironès, consistent en una estada al NUS DE PEDRA de Llorà i un sopar a CAN XIFRA de Sant Gregori, a qui agraïm la seva col·laboració.

 

ELS TALLERS D'ESTIU AL CENTRE DE VISITANTS DEL GIRONÈS

Durant el mes de juliol també hem tingut els tallers d'estiu dirigits a nens. Els tallers han tingut una bona acollida i els nens han gaudit d'allò més amb les activitats organitzades!

 

 

 

NOVA WEB DEL CENTRE DE VISITANTS DEL GIRONÈS

El Centre de Visitants del Gironès estrena nova web! Hi podreu trobar tota la informació útil del Centre, totes les activitats programades i les notícies més destacades.

També podreu trobar cada setmana el menú de l'Espai de Gastronomia (cafeteria restaurant) així com la carta i els menús de colles que ofereix.

Tots els productes que estan a la venta a l'Espai Botiga també hi són presents!

El projecte ha estat realitzat per Ferran Altarriba, Anna Caballero, Laura Casadevall, Pablo M. Sanchez i Carla Uroz, alumnes de tercer curs del Grau en Audiovisual i Multimèdia de l'ERAM.

L’objectiu és crear una eina de comunicació potent i eficaç, capaç de dinamitzar el turisme proporcionant informació i recursos que facin més fàcil i amena la visita al Gironès.

Aquesta relació que s’estableix entre entitats i escola universitària beneficia ambdós parts. Per una banda, permet als estudiants interactuar amb els agents i les particularitats d’un projecte real i alhora retornar a la societat una part del coneixement que gestiona la universitat. Per l’altra, les entitats i associacions obtenen un projecte de qualitat i sense taxes econòmiques.

El domini continua essent l'habitual: www.turismegirones.cat/centredevisitants

 

CONCURS D'ESTIU

Ja està en marxa el concurs d'estiu que divulguem per la nostra web i les xarxes socials. Recordeu que el funcionament és el següent: Tots els que vulguin participar ens han d'enviar un mail responent a 2 senzilles preguntes. Entre els encertants es sortejarà un fantàstic cap de setmana a la comarca. El premi d'estiu ens el facilita l'Hostatgeria els Àngels de Sant Martí Vell, Bike Breaks de Girona,  els Banys Àrabs i el Centre de Visitants del Gironès.

Podeu veure l'enllaç aquí

Recordeu que si voleu participat oferint premis per als propers concursos, podeu enviar un mail a xavier.dausa@girones.cat

 

JA S'HA EMÈS EL PROGRAMA VENT A FAVOR, AMB LA COL·LABORACIÓ DEL CONSELL COMARCAL DEL GIRONÈS

Ja s'ha emès el programa Vent a favor que transcorre a la comarca del Gironès. En aquest programa, la protagonista gaudeix d'una visita al Centre de Visitants del Gironès, una baixada pel riu Ter amb Caiac i Natura, una passejada de senderisme guiat amb un dels guies de l'Associació de Guies de Natura Gironès, terra de passeig, un àpat al restaurant Draps i allotjament a l'hotel Llegendes de Girona Catedral de Girona.

Podeu veure el programa complet clicant aquí

 

VOLS SABER QUÈ OPINEN ALGUNS DELS PERSONATGES MÉS RELLEVANTS DEL GIRONÈS DE LA COMARCA?

En motiu del primer aniversari del Centre de Visitants del Gironès, molts dels personatges més representatius de la comarca es varen acostar al Centre de Visitants per celebrar aquesta efemèride amb nosaltres. Aprofitant la seva presència els varem entrevistar. Voleu saber què varen dir?

Tenim totes les entrevistes al nostre canal Youtube (www.youtube.com/turismegirones) o clicant aquí

Podràs veure personatges de la talla de Quim Hereu, Edgar Massegú, Joana Frigolé, Roger Torrent, Roger Duran, Josep Borrell, etc.

 

 

NOVA EXPOSICIÓ TEMPORAL: ELS REMENCES I LA VALL DE LLÉMENA

El passat 8 de juny varem inaugurar una nova exposició a l'espai d'exposicions temporals del Centre de Visitants del Gironès. Es tracta de l'exposició "Els remences i la Vall de Llémena" que ens endinsa en la història d'aquesta comunitat als municipis de la vall. Més info aquí

 

 

 

PASSEJADES DE SENDERISME GUIAT AL GIRONÈS

El programa de senderisme guiat 2012 és una proposta de 22 passejades a peu pels entorns dels nostres municipis per descobrir el patrimoni natural i cultural de la nostra comarca, acompanyats de professionals de l'Associació comarcal de Guies de Natura, formada per experts guies i professionals del senderisme que garanteixen la millor forma de conèixer la comarca.

Descobreix totes les rutes clicant aquí

 

 


NITS A LA FRESCA AL SANTUARI DELS ÀNGELS

03/08/12 CINEMA A LA FRESCA: “Avatar”
04/08/12 NIT DE JAZZ 1
14/08/12 HAVANERES: “La Vella Lola”
17/08/12 NIT DE JAZZ Adrià Banzo
18/08/12 NIT DE JAZZ Adrià Banzo
24/08/12 NIT DE JAZZ Albert Romaní
25/08/12 NIT DE JAZZ Albert Romaní

Música en Viu: Jep Pradas

 

BIKE BREAKS INAUGURA NOU LOCAL

L'empresa dedicada al cicloturisme, Bike Breaks, estrena local al Barri Vell de Girona. La seva nova adreça és el carrer Mercaders, 14 i ja els hi podeu trobar instalats, des del mes de Juliol!

Més info a www.gironacyclecentre.com

 

EL GOVERN APROVA UNA LÍNIA DE FINANÇAMENT DE 266 MILIONS D'EUROS

El préstec està destinat a empreses turístiques d'allotjament, empreses de restauració, agències de viatges, oferta complementària, organitzadors de congressos i empreses d'intermediació turística, entre d'altres.

Podeu veure més info aquí.

 

 

SENDERISME GUIAT – RUTES PER PASSEJAR PER LA COMARCA DEL GIRONÈS ACOMPANYATS (tot l'any)
“No és el mateix mirar que veure”.Passejada a peu acompanyats d’un guia de natura de
l’Associació de Guies de natura del Gironès. Us proposem descobrir, enflairar i
emocionar-vos amb el patrimoni natural i cultural de la nostra comarca, tot coneixent
els nostres orígens, la nostra terra, les nostres tradicions.
Tel. 636 966 705 · guiesgirones@sorbus.cat / www.turismegirones.cat

MERCAT ECOLÒGIC – SANT MARTÍ VELL (cada segon dissabte de mes)
Un mercat amb productes ecològics molt variats: fruites, verdures, pa, formatges, mels, vins...
Puntualment es faran tallers, cursos i tota mena d'activitats per una vida sostenible i saludable.
Aprofiteu per degustar la gastronomia de la comarca.
Tel. 972 490 401 · www.santmartivell.cat

ESCENARIS 2012 – BESCANÓ, BORDILS, CASSÀ DE LA SELVA, CELRÀ, FLAÇÀ, FORNELLS, LLAGOSTERA, MADREMANYA, QUART, SANT GREGORI, SANT JORDI DESVALLS, SANT JULIÀ DE RAMIS, SANT MARTÍ VELL, SARRIÀ DE TER I VILABLAREIX. (del 22 de gener a l'1 de juliol)
65 representacions teatrals en 15 poblacions del Gironès!!!! Us ho perdreu? Aprofiteu les
entrades d’Escenaris per venir al Centre de Visitants del Gironès i obtindreu un 2x1 de
descompte al Centre d’Interpretació del Territori. Tel. 972 213 262 · www.girones.cat

MUSICANT – CAMPLLONG: del 28 al 31 d'agost
Cicle de concerts per potenciar les obres de compositors catalans de tots els temps: música de
cort, de cantautor, contemporània, popular... Aprofiteu per tastar els cargols a la llauna i
altres propostes gastronòmiques de l’entorn. Tel. 972 461 504 · www.campllong.cat


II DESTAPA’T GIRONA - MOSTRA I CONCURS DE TAPES – GIRONA: del 20 de setembre al 3 d'octubre
Gastronomia i territori en una mostra singular i divertida. Aprofiteu per fer passejades amb
els nostres guies de natura.
Tel. 972 010 001 · www.destigirona.cat


FESTIVAL DE TARDOR – SANT GREGORI: setembre - octubre
Concerts de música clàssica a les esglésies romàniques.
Aprofiteu per descobrir el paisatge i la gastronomia de la Vall de Llémena.
Tel. 972 428 300 · www.santgregori.cat

FESTA REVIU ELS SETGES NAPOLEÒNICS A GIRONA – GIRONA: 15 i 16 de setembre
Activitats lúdiques i familiars i espectacles de recreació.
Aprofiteu per reservar hotel a la ciutat i passar-hi el cap de setmana.
Tel. 972 010 001 · www.girona.cat/turisme / www.girona18081809.com

FIRA DE LES ENERGIES RENOVABLES / FIRA DE SANTA TECLA
CASSÀ DE LA SELVA
: del 21 al 23 de setembre
Medi ambient, sostenibilitat energètica i domòtica. Per Santa Tecla les botigues surten al carrer.
Aprofiteu per fer una passejada per les Gavarres i observar el bé més preuat de Cassà:
el suro. Tel. 972 465 243 / 972 460 005 · www.cassa.cat

FIRA DE TARDOR, PAGESIA i ARTESANIA – VILABLAREIX: 23 de setembre
Exposició de productes agrícoles, eines del camp i animals de pagès. Mercat de productes artesans,
trenet turístic, ponis, activitats infantils, trobada de geganters i trobada de puntaires.
Aprofiteu per visitar la Torratxa, una torre sepulcral d’època romana.
Tel. 972 405 001 · www.vilablareix.cat

Consell Comarcal del Girončs - c/Riera de Mus, 1-A · 17003 GIRONA
Tel. 972 213 262