Butlletí

 

 

  

DESCOBREIX EL NOU CATÀLEG D'EXPERIÈNCIES

El passat 14 de juny es va presentar el nou catàleg d'Experiències, un catàleg, de 80 pàgines i disponible en 4 idiomes, té per objectiu promocionar la comarca del Gironès com a  destinació de turisme d’interior. Es tracta, doncs, d'un material turístic que sinergia, en un únic document: els municipis, recursos i atractius turístics, el plànol de comarca i de la ciutat de Girona, les empreses de turisme actiu, el turisme rural, els allotjaments en hotels, càmpings i apartaments, així com suggeriments turístics de propostes a fer.
El catàleg es distribueix al Centre de Visitants del Gironès i a altres oficines de turisme d’interès i també en fires i activitats turístiques, on el Consell Comarcal del Gironès hi participa conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, així com en workshops, fam-trips, press-trips, convencions, incentius d’empresa i al congrés de bloggers que el Patronat organitza, a Girona, el setembre de 2012. També es pot descarregar de la web clicant aquí

 

ASSISTÈNCIA A FIRES i WORKSHOPS

El passat 7 de Juny varem assistir al workshop Buy Catalunya, organitzat per l'Agència Catalana de Turisme on ens varem reunir amb els principals Tour Operadors i agències de viatges de França, Espanya, Països Baixos, Regne Unit i Estats Units per tal d'oferir-los els serveis turístics del Gironès i el Centre de Visitants del Gironès. Va ser una bona oportunitat per oferir l'oferta dels nostres empresaris i municipis perquè pugui ser comercialitzada pels especialistes en viatges.

 

Per altra banda, el 13 i 14 de Juny també fórem presents a Madrid, al workshop organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, per reunir-nos amb 50 agents de viatges de Madrid l'Estat per oferir-los també el nostre territori i els serveis de les nostres empreses. El dia 13 al vespre es va celebrar el workshop i un sopar i el dia 14 es va oferir un esmorzar i una presentació a més de 100 periodistes que es varen acreditar per venir a conèixer el producte de la Costa Brava.

 

DIJOUS D'EXPERIÈNCIES AL CENTRE DE VISITANTS DEL GIRONÈS

Durant el mes de juliol, les nits dels dijous al Centre de Visitants del Gironès seran molt especials, doncs oferim sopars amb temàtiques molt divertides i interessants, maridats amb la millor cuina que caracteritza l'Espai de Gastronomia del Centre de Visitants del Gironès! Us ho perdreu? Descobreix tota la informació clicant aquí

 

 

ELS TALLERS D'ESTIU AL CENTRE DE VISITANTS DEL GIRONÈS

Descobreix totes les activitats que podràs fer aquest estiu al Centre de Visitants del Gironès! Tallers de fruita, de teixits, de cistelleria, etc. Descobreix tota la informació clicant aquí!

 

NOVA WEB DEL CENTRE DE VISITANTS DEL GIRONÈS

El Centre de Visitants del Gironès estrena nova web! Hi podreu trobar tota la informació útil del Centre, totes les activitats programades i les notícies més destacades.

També podreu trobar cada setmana el menú de l'Espai de Gastronomia (cafeteria restaurant) així com la carta i els menús de colles que ofereix.

Tots els productes que estan a la venta a l'Espai Botiga també hi són presents!

El projecte ha estat realitzat per Ferran Altarriba, Anna Caballero, Laura Casadevall, Pablo M. Sanchez i Carla Uroz, alumnes de tercer curs del Grau en Audiovisual i Multimèdia de l'ERAM.

L’objectiu és crear una eina de comunicació potent i eficaç, capaç de dinamitzar el turisme proporcionant informació i recursos que facin més fàcil i amena la visita al Gironès.

Aquesta relació que s’estableix entre entitats i escola universitària beneficia ambdós parts. Per una banda, permet als estudiants interactuar amb els agents i les particularitats d’un projecte real i alhora retornar a la societat una part del coneixement que gestiona la universitat. Per l’altra, les entitats i associacions obtenen un projecte de qualitat i sense taxes econòmiques.

El domini continua essent l'habitual: www.turismegirones.cat/centredevisitants

 

NOU CENTRE BTT A SANT GREGORI

Lloguer de bicicletes i informació turística de Sant Gregori i la Vall de Llémena al Centre BTT Sant Gregori.

www.stgregori.com/centrebtt - Reserves per a grups - 699 770 647 (Caiac i Natura) o centrebtt@santgregori.cat

Serveis: Dutxes, WC, aparcament, rentat bicicletes, reparació bicicletes
Oferta especial estiu: En llogar una bicicleta entrada a la piscina municipal Sant Gregori a meitat de preu.
Situació Centre BTT Sant Gregori: Zona esportiva Pineda (costat camp de futbol municipal).

 

CONCURS D'ESTIU

Ja està en marxa el concurs d'estiu que divulguem per la nostra web i les xarxes socials. Recordeu que el funcionament és el següent: Tots els que vulguin participar ens han d'enviar un mail responent a 2 senzilles preguntes. Entre els encertants es sortejarà un fantàstic cap de setmana a la comarca. El premi d'estiu ens el facilita l'Hostatgeria els Àngels de Sant Martí Vell, Bike Breaks de Girona,  els Banys Àrabs i el Centre de Visitants del Gironès.

Podeu veure l'enllaç aquí

Recordeu que si voleu participat oferint premis per als propers concursos, podeu enviar un mail a xavier.dausa@girones.cat

 

COL·LABOREM AMB EL PROGRAMA VOL AL VENT, UN PROJECTE DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Des de l'àrea de turisme del Consell Comarcal del Gironès, estem col·laborant amb la productora Volcano Grup amb el rodatge del programa Vol al Vent, que aquest any substitueix el ja mític Terra d'Amfitrions, que s'emetia cada estiu a TV Girona i la xarxa de televisions locals.

El nou programa és un projecte de la Diputació de Girona i té com a objectiu la promoció de les comarques gironines. L'àrea de turisme del Consell Comarcal del Gironès, juntament amb alguns empresaris de la comarca, hi col·laborem activament, com cada any!

Veure la promo aquí

 

VOLS SABER QUÈ OPINEN ALGUNS DELS PERSONATGES MÉS RELLEVANTS DEL GIRONÈS DE LA COMARCA?

En motiu del primer aniversari del Centre de Visitants del Gironès, molts dels personatges més representatius de la comarca es varen acostar al Centre de Visitants per celebrar aquesta efemèride amb nosaltres. Aprofitant la seva presència els varem entrevistar. Voleu saber què varen dir?

Tenim totes les entrevistes al nostre canal Youtube (www.youtube.com/turismegirones) o clicant aquí

Podràs veure personatges de la talla de Quim Hereu, Edgar Massegú, Joana Frigolé, Roger Torrent, Roger Duran, Josep Borrell, etc.

 

EL GIRONÈS TAMBÉ COL·LABORA AMB EL CONGRÉS DE BLOGGERS

El proper mes de setembre se celebrarà a Girona un important congrés que reunirà bloggers turístics d'arreu d'Europa.

El Patronat de turisme està organitzant una sèrie d'activitats que complementaran el congrés i cada comarca estem fent propostes d'activitats originals, interessants però que sobretot ajudin a descobrir el territori.

És per això que des d'aquí us emplacem a que si teniu alguna activitat que creieu que podria ser original i interessant, ens envieu un correu amb la vostra proposta i l'estudiarem per veure si es podria incloure.

 

NOVA EXPOSICIÓ TEMPORAL: ELS REMENCES I LA VALL DE LLÉMENA

El passat 8 de juny varem inaugurar una nova exposició a l'espai d'exposicions temporals del Centre de Visitants del Gironès. Es tracta de l'exposició "Els remences i la Vall de Llémena" que ens endinsa en la història d'aquesta comunitat als municipis de la vall. Més info aquí

 

 

PASSEJADES DE SENDERISME GUIAT AL GIRONÈS

El programa de senderisme guiat 2012 és una proposta de 22 passejades a peu pels entorns dels nostres municipis per descobrir el patrimoni natural i cultural de la nostra comarca, acompanyats de professionals de l'Associació comarcal de Guies de Natura, formada per experts guies i professionals del senderisme que garanteixen la millor forma de conèixer la comarca.

Descobreix totes les rutes clicant aquí

 

 


LINIES FINANCERES ICO PER A PYMES I AUTÒNOMS

informació de l'Institut de Crèdit Oficial respecte les línies financeres ICO per aquest any 2012 per a Pimes i autònoms. Clicar aquí

PROGRAMACIÓ MAC JULIOL

De l’1 de juny al 7 de setembre de 2012

Exposició temporal

“Play Stories. Juga i aprèn amb els clicks”

 

29 de juliol a les 12 h

Divertida visita teatralizada

“Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants”.

Del 30  de juny al 7 d’octubre de 2012

Exposició temporal

“Cavalls i poder en el món ibèric”

 

1 i 7 de juliol a les 19 h

Visita teatralitzada

“Indiketa, Ultibeles i Bintar. Una visita singular a Ullastret”

 

 

SENDERISME GUIAT – RUTES PER PASSEJAR PER LA COMARCA DEL GIRONÈS ACOMPANYATS (tot l'any)
“No és el mateix mirar que veure”.Passejada a peu acompanyats d’un guia de natura de
l’Associació de Guies de natura del Gironès. Us proposem descobrir, enflairar i
emocionar-vos amb el patrimoni natural i cultural de la nostra comarca, tot coneixent
els nostres orígens, la nostra terra, les nostres tradicions.
Tel. 636 966 705 · guiesgirones@sorbus.cat / www.turismegirones.cat

MERCAT ECOLÒGIC – SANT MARTÍ VELL (cada segon dissabte de mes)
Un mercat amb productes ecològics molt variats: fruites, verdures, pa, formatges, mels, vins...
Puntualment es faran tallers, cursos i tota mena d'activitats per una vida sostenible i saludable.
Aprofiteu per degustar la gastronomia de la comarca.
Tel. 972 490 401 · www.santmartivell.cat

ESCENARIS 2012 – BESCANÓ, BORDILS, CASSÀ DE LA SELVA, CELRÀ, FLAÇÀ, FORNELLS, LLAGOSTERA, MADREMANYA, QUART, SANT GREGORI, SANT JORDI DESVALLS, SANT JULIÀ DE RAMIS, SANT MARTÍ VELL, SARRIÀ DE TER I VILABLAREIX. (del 22 de gener a l'1 de juliol)
65 representacions teatrals en 15 poblacions del Gironès!!!! Us ho perdreu? Aprofiteu les
entrades d’Escenaris per venir al Centre de Visitants del Gironès i obtindreu un 2x1 de
descompte al Centre d’Interpretació del Territori. Tel. 972 213 262 · www.girones.cat

FIRA DELS TITELLES – SANT MARTÍ VELL (30 de juny i 1 de Juliol)
Una activitat familiar per disfrutar amb els més petits de la família.
Aprofiteu per fer una passejada fins al santuari de la mare de Déu dels Àngels.
Tel. 972 490 401 · www.santmartivell.cat


EMERGENT – A diferents poblacions del Gironès (primera quinzena de juliol)
Festival d’arts escèniques del Gironès. A les poblacions de Quart, Sarrià de Ter, Vilablareix, Sant
Gregori i Madremanya. Aprofiteu les entrades d’Emergent per venir al Centre de Visitants
del Gironès i obtindreu un 50% de descompte al Centre d’Interpretació del Territori.
Tel. 972 213 262 · www.girones.cat


FESTA DEL SEGAR i EL BATRE – CELRÀ (2 i 3 de juliol)
FESTA DEL BATRE – LLAGOSTERA (29 de juliol)

Mostra i exhibició de l’ofici i tasca del segar i el batre. Demostracions a l’estil tradicional i altres
activitats rurals. Aprofiteu per passar-hi el cap de setmana i allotjar-vos en alguna casa
de turisme rural del Gironès.
Tel. 972 493 026 · www.celra.cat // Tel. 972 830 375 / 972 832 322 · www.llagostera.cat


DESCENS POPULAR AMB PIRAGUA PEL TER – SALT (15 de juliol)
Descens amb piragua amb sortida des de la Barca de Bescanó I arribada al Parc de les Ribes
del Ter de Girona. (7KM). Aprofitreu per visitar el Parc de les aigües del Ter.
Tel. 626 198 498· www.salt-ter.catw.santmartivell.cat

Consell Comarcal del Girončs - c/Riera de Mus, 1-A · 17003 GIRONA
Tel. 972 213 262