Cercador
Ets a: Inici

Presentació de les Bases del XIX Concurs artístic i literari d’Amics de la UNESCO de Girona Lema: Qui té un hort té un tresor

Presentació de les Bases del XIX Concurs artístic i literari d’Amics de la UNESCO de Girona

Lema: Qui té un hort té un tresor

(2014, any internacional de l’agricultura familiar)

≈≈≈

Dijous, 17 d’octubre de 2013

Presentació de les Bases del XIX Concurs artístic i literari

d’Amics de la UNESCO de Girona

amb la xerrada “L’actualitat de l’auca” a càrrec dels Amics de la UNESCO.

Comptarem amb l’assistència del Sr. Albert Bayot,

Director dels ST d’Ensenyament a Girona.

Lloc: Centre de Visitants del Gironès  (Avinguda de França, 221, Sarrià de Ter)

Hora: 1 del migdia

Dins el marc de l’exposició de l’Auca de la Catedral de la Catedral de Girona.

Homenatge a Carles Vivó i Siqués.

 

El concurs artístic i literari de l’associació Amics de la UNESCO de Girona és una de les activitats més antigues de l’associació gironina.

Any rere any, a través d’un certamen artístic i literari Amics de la UNESCO de Girona promou el coneixement i difusió, així com l’estudi d’un tema d’abast universal, europeu o més local.

Al llarg d’aquests gairebé vint anys, l’associació ha plantejat temes molt diversos, relacionats amb els anys internacionals o europeus, o de temàtica més propera com són els claustres, les escultures i ara, l’agricultura familiar. Podríem resumir els temes en tres paraules: cultura, identitat i patrimoni.

Les modalitats actuals són: article, auca, carta escrita a mà, dibuix, ex-libris,  fotografia i narració.  Algunes modalitats s’han mantingut des de la 1a edició del concurs, d’altres han variat o han desaparegut.

Els darrers anys, l’associació ha manifestat una voluntat ferma de difondre els ex-libris o marques de biblioteca, i l’auca animant el públic a conèixer-los i a crear-ne.

Aquest any 2013, presentem les Bases del XIXI Concurs artístic i literari al Centre de Visitants del Gironès, en el marc d’exposició Auca de la Catedral de Girona. Els textos de l’auca són de Jordi Dalmau i Corominas i els 48 dibuixos són obra de 24 artistes socis i col·laboradors de l’associació Amics de la UNESCO de Girona.

L’Auca de la Catedral de Girona es va fer amb un doble objectiu: ajudar a conèixer una modalitat no suficientment valorada i retre un homenatge a Carles Vivó i Siqués, un dels fundadors d’Amics de la UNESCO de Girona. Ara, aquest dijous 17 d’octubre de 2013, en el marc de l’exposició tindrem també un pensament per un altre dels fundadors de la nostra associació, artista i col·laborador, dibuixant de l’Auca de la Catedral de Girona, en Bep Marquès, traspassat recentment.

Us animem a venir al CV del Gironès, dijous 17, a la 1!AiguavivaSEGUEIX-NOS A
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ INFORMATIU

Nom
E-mail


Consell Comarcal del Gironès - c/Riera de Mus, 1-A · 17003 GIRONA Tel. 972 213 262
Centre de Visitants del Gironès - Av. França, 221 · 17840 SARRIÀ DE TER Tel. 972 011 669
Avís Legal | Privacitat | Tots els establiments

iglesiesassociats

Tot el necessari per anar de turisme al Gironès, i descobrir una comarca plena d'indrets naturals i urbans, amb una àmplia oferta d'activitats, allotjament (hotels, turisme rural, campings, pensions) i restaurants amb una gastronomia molt diversa.

Aiguaviva - Bescanó - Bordils - Campllong - Canet d'Adri - Cassà de la Selva - Celrà - Cervià de Ter - Flaçà - Fornells de la Selva - Girona - Juià - Llagostera - Llambilles - Madremanya - Quart - Salt - Sant Andreu de Salou - Sant Gregori - Sant Joan de Mollet - Sant Jordi Desvalls - Sant Julià de Ramis - Sant Martí de Llémena - Sant Martí Vell - Sarrià de Ter - Vilablareix - Viladasens