Cercador
Ets a: Inici

Programa de Senderisme 2009

Passejades a peu acompanyats pels Guies de natura Gironès, terra de passeig

Inicialment el programa inclou sis rutes:

 

o        EL VOLCÀ DE LA CROSA – el volcà més gran

La Crosa és el gran desconegut dels nostres volcans. Essent el volcà amb el cràter de més diàmetre de la Península i un dels més grans d'Europa, poca gent el coneix. Us proposem una excursió per veure primer el volcà des de fora i després endinsar-nos i travessar el cràter. Veurem els seus boscos, els camps de cultiu, la mina del segle XVIII per dessecar l'antic estany, un volcanet petit dins del gran,... i una colla de secrets amagats en el seu interior.

CAMÍ: 2700 metres amb trams planers i d'altres amb cert pendent

 

o        EL PUIG D’ADRI I LES GORGUES DE CANET – mosaic de paisatges

Canet d’Adri és un municipi situat damunt dels materials sortits del volcà del puig d’Adri al peu de la serra del Rocacorba. Tot i la seva proximitat amb la capital de Girona, Canet conserva el seu caràcter, el seu ambient tranquil i el seus paisatges privilegiats. L’itinerari ens farà conèixer alguns dels seus valors naturals més rellevants, el volcà del puig d’Adri i les gorgues de la Font de la Torre a la riera de Canet.

CAMÍ: 3800 metres. Els primers 800 de pujada suau i de baixada -sobtada en algun punt- o planer la resta.

 

o        DE LA CROSA A L’ONYAR – quan l’aigua surt del volcà

Degut a les últimes intervencions de recuperació del patrimoni de la zona, s’ha fet accessible la sortida de la mina que des del l’interior del volcà portava l’aigua cap a l’Onyar. Aquest és un bon motiu per passejar pels camins que uneixen dos espais naturals de les nostres contrades –el volcà de la Crosa i la capçalera del riu Onyar- amb l’aigua com element conductor que ja fa temps unia aquests dos espais naturals.

CAMÍ: 3500 metres de baixada o planer. En època de calor, es pot fer una remullada a les aigües de l'Onyar.

 

o        CAPÇALERA DE L’ONYAR – els orígens del riu més gironí

La imatge del riu Onyar creuant pel mig de Girona és una de les més conegudes i típiques d'aquesta ciutat. Menys conegut és el fet que aquest riu neix de la unió de diversos torrents que drenen els estreps orientals de les Guilleries i els relleus situats a migjorn del municipi de Bescanó. L'itinerari que us proposem permet passejar pels relleus de la capçalera de l'Onyar, contemplar la imatge d'aquest riu quan encara les seves aigües circulen ràpides i transparents entre les pedres i boscos.

CAMÍ: 3 quilòmetres molt planers. En època de calor, es pot fer una remullada a les aigües de l'Onyar.

 

o        EL PUIG DE CADIRETES – entre el mar i la plana

La situació del massís de Cadiretes fa que sigui un excel·lent mirador de les nostres contrades. A llevant veiem el mar i la costa abrupte que va des de Palamós i Sant Feliu de Guíxols fins a Blanes, el delta de la Tordera i el massís del Montnegre. Mirant cap a l'interior, es pot veure, el Montseny, les Guilleries, les planes de la Selva i el Gironès, la Garrotxa, el Pirineu i el massís de les Gavarres. Tota un lliçó de geografia.

CAMÍ: 3500 metres  amb algun tram de pujadeta.

 

o        CASTELL DE SANT MIQUEL – talaia del Gironès

Des de la gironina Vall de Sant Daniel arribarem al Puig Castellar o Castell de Sant Miquel. Coneixerem la història guardada entre les pedres de l’ermita fortificada i en enfilarem al mirador construït al damunt de la torre de telègraf. Si el temps ho permet, gaudirem d’esplèndides vistes de gairebé totes les comarques gironines.

CAMÍ: 8000 metres amb un desnivell de 300 metres

 

 

 

 

DIES I HORARIS DE LES SORTIDES

 

Totes aquestes sortides es programaran els dissabtes amb inici a les 10 del matí per acabar entre 2/4 d’una i la una del migdia (2’5 - 3 hores de durada), podent-se canviar els horaris i la durada a petició dels usuaris.

 

Totes les sortides es podran realitzar en català, castellà, francès i anglès. En el cas que el grup sigui reduït i amb necessitat de més d’un idioma, es buscarà el guia que de manera simultània pugui parlar dues llengües.

 

El calendari que va des de Setmana Santa fins a finals del mes de Juny és el següent:

 

DATA

SORTIDA

Dissabte 11 d’abril

La capçalera de l’Onyar

Dissabte 18 d’abril

El Castell de Sant Miquel

Dissabte 25 d’abril

El volcà de la Crosa

Dissabte 2 de maig

El Puig de Cadiretes

Dissabte 9 de maig

De la Crosa a l’Onyar

Dissabte 16 de maig

El Puig d’Adri

Dissabte 23 de maig

El volcà de la Crosa

Dissabte 30 de maig

El Castell de Sant Miquel

Dissabte 6 de juny

El Puig de Cadiretes

Dissabte 13 de juny

De la Crosa a l’Onyar

Dissabte 20 de juny

El Puig d’Adri

Dissabte 27 de juny

La capçalera de l’Onyar

 

Durant el mes de juliol la oferta serà de dos o tres sortides a la setmana (dimarts, dijous i dissabtes o bé els dimecres i dissabtes) a les tardes a partir de les 18.00.

 

 

Els preus pels clients seran els següents:

 

o        Usuaris que pernoctin en algun allotjament de la comarca del Gironès

                        à 6 € per persona

o        Usuaris que no pernoctin a la comarca

            à 10 € per persona

o        Nens fins a 12 anys

                        à gratuït

 

 

Per tal que la sortida es realitzi és imprescindible posar-se en contacte amb l’adreça electrònica guiesgirones@sorbus.cat i rebre la resposta o be trucant al 636 966 705. Tant en un cas com amb l’altre es demanarà un nom i un telèfon de contacte per poder localitzar els interessats en cas de canvis imprevistos (mal temps, zones inundades,...) que al mateix temps es farà servir per configurar una base de dades de persones interessades en senderisme.18/03/2009 Gironès

Document adjuntSEGUEIX-NOS A
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ INFORMATIU

Nom
E-mail


Consell Comarcal del Gironès - c/Riera de Mus, 1-A · 17003 GIRONA Tel. 972 213 262
Centre de Visitants del Gironès - Av. França, 221 · 17840 SARRIÀ DE TER Tel. 972 011 669
Avís Legal | Privacitat | Tots els establiments

iglesiesassociats

Tot el necessari per anar de turisme al Gironès, i descobrir una comarca plena d'indrets naturals i urbans, amb una àmplia oferta d'activitats, allotjament (hotels, turisme rural, campings, pensions) i restaurants amb una gastronomia molt diversa.

Aiguaviva - Bescanó - Bordils - Campllong - Canet d'Adri - Cassà de la Selva - Celrà - Cervià de Ter - Flaçà - Fornells de la Selva - Girona - Juià - Llagostera - Llambilles - Madremanya - Quart - Salt - Sant Andreu de Salou - Sant Gregori - Sant Joan de Mollet - Sant Jordi Desvalls - Sant Julià de Ramis - Sant Martí de Llémena - Sant Martí Vell - Sarrià de Ter - Vilablareix - Viladasens