Cercador
Ets a: Inici

Entra en vigor l'impost per a estades a establiments turístics

A partir de l'1 de novembre

La quota varia entre 0,5 euros i 2,5 euros per persona (IVA inclòs), amb un màxim de 7 dies, i ve determinada pel tipus d’establiment i la ubicació. El Govern calcula que un 91% dels establiments turístics catalans corresponen a la franja baixa de l’impost.
 
L’impost serà exigible a les persones que iniciïn la seva estada a partir de l’1 de novembre. El titular de l’establiment té l’obligació d’ingressar a l’Administració tributària l’impost que ha cobrat, amb una periodicitat trimestral.
 
El reglament  preveu que no hauran de pagar l’impost els menors de fins a 16 anys i les estades subvencionades per programes socials d’una administració pública d’un estat membre de la UE. En el cas dels creuers, només pagaran l’impost aquells que estiguin més de 12 hores a port.
 
Així mateix, per evitar la doble imposició de l’IVA, al qual obliga la legislació espanyola, el Govern ha acordat incloure’l en el preu final de l’impost que haurà de fer efectiu el turista. Amb l’impost turístic, Catalunya s’equipara a bona part de les principals destinacions turístiques d’arreu del món que ja l’apliquen.


08/11/2012 GironèsSEGUEIX-NOS A
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ INFORMATIU

Nom
E-mail


Consell Comarcal del Gironès - c/Riera de Mus, 1-A · 17003 GIRONA Tel. 972 213 262
Centre de Visitants del Gironès - Av. França, 221 · 17840 SARRIÀ DE TER Tel. 972 011 669
Avís Legal | Privacitat | Tots els establiments

iglesiesassociats

Tot el necessari per anar de turisme al Gironès, i descobrir una comarca plena d'indrets naturals i urbans, amb una àmplia oferta d'activitats, allotjament (hotels, turisme rural, campings, pensions) i restaurants amb una gastronomia molt diversa.

Aiguaviva - Bescanó - Bordils - Campllong - Canet d'Adri - Cassà de la Selva - Celrà - Cervià de Ter - Flaçà - Fornells de la Selva - Girona - Juià - Llagostera - Llambilles - Madremanya - Quart - Salt - Sant Andreu de Salou - Sant Gregori - Sant Joan de Mollet - Sant Jordi Desvalls - Sant Julià de Ramis - Sant Martí de Llémena - Sant Martí Vell - Sarrià de Ter - Vilablareix - Viladasens