Cercador
Ets a: Inici

4a Jornada de Turisme del Gironès

Es va dur a terme el dia 28 de maig

Les conclusions de la jornada varen ser les següents:

1.- Que l’àrea comarcal de Turisme ha aglutinat projectes que han donat un gir al desenvolupament turístic del Gironès, afavorint a la capital Girona.

 

2.- Que el projecte turístic presentat del Centre de Visitants del Gironès, que es preveu ubicar a Quart, encarregat al Laboratori de cultura i turisme de Barcelona Media-Centre d’Innovació, és un projecte obert com a full de ruta del futur per sinergiar oferta, demanda i creació de productes sostenibles a la comarca, liderat pel Consell Comarcal però anant de la mà dels agents turístics.

 

3.- Que l’actual crisi està provocant una redescoberta del turisme local i això ha d’afavorir el funcionament del centre de visitants del Gironès com una eina de gestió i promoció per sinergiar noves propostes i per fer augmentar la notorietat i el posicionament del Gironès com a destinació de turisme interior.

 

4.- Que el territori creuat de Gironès i Girona fa que un no es pugui entendre sense l’altre. La història del paisatge comú s’han de poder explicar en el projecte museístic vinculat als oficis, el qual serà viu i present. Girona és el fill, la comarca n’és la mare i el centre de visitants del Gironès en serà el fil conductor que aixoplugui el territori format per 27 municipis.

 

5.- Que el teixit empresarial del Gironès, com a sector molt emprenedor i motivat per fer noves coses ha de ser el motor del desenvolupament real del centre de visitants. És el veritable capital social.

 

6.- Que amb la presentació del nou portal turístic, la comarca té una eina de present i futur, que permetrà unes sinèrgies més àmplies entre els usuaris de la web i els empresaris, sobretot gràcies a les noves eines 2.0, com l’apartat d’experiències, a la carta i reserves on-line. Tot això sumat a que totes les aplicacions són visibles des de la xarxa telemàtica dels punts digitals turístics.

 

7.- Que la millora del posicionament de la web serà notable, gràcies a les noves eines 2.0, fet que òbviament beneficiarà als empresaris. Però això es constata amb la insistència en què tothom tingui un enllaç de la web www.girones.cat/turisme a la seva. Cal sumar esforços per aconseguir objectius comuns.

 

8.- Que el turisme accessible s’ha d’entendre com un turisme social, un turisme universal i de qualitat. Un turisme sense barreres és, a més a més, un turisme alternatiu. Cal prendre consciència i sensibilitat al fet que les persones amb discapacitats tenen necessitats especials i que cal complir uns mínims per tal de millorar la seva qualitat de vida i afavorir que no hi hagin discriminacions per problemes físics, psíquics o sensorials. Tots som potencialment persones amb mobilitat reduïda.

 

9.- Que adaptar els establiments a les necessitats de les persones discapacitades suposa una nova oportunitat de negoci per a les empreses i per a la desestacionalització del turisme.

 

10.- Que amb la ruta cicloturística i senderista del riu Ter i les seves propostes temàtiques a l’entorn del curs del riu, es perfila al Gironès, com una de les 5 comarques beneficiades, una nova oportunitat de negoci pels agents turístics del territori i per a la consolidació d’un espai turístic llarg, el qual es pot comercialitzar com a un valor afegit per els nostres negocis.

 

11.- Que el balanç positiu de 6 anys de gestió turística del territori han de ser prou motiu per mantenir, impulsar i innovar en el desenvolupament turístic del Gironès, terra de passeig.

 

A petició del empresaris assistents a la jornada s’ha demanat afegir a la darrera conclusió que tot això s’ha fet molt viable amb l’impuls, la il.lusió i el treball de l’actual Conseller comarcal de Turisme Sr.Tarsici Balló i el seu equip tècnic de treball.

 26/05/2009 Girona

Document adjuntSEGUEIX-NOS A
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ INFORMATIU

Nom
E-mail


Consell Comarcal del Gironès - c/Riera de Mus, 1-A · 17003 GIRONA Tel. 972 213 262
Centre de Visitants del Gironès - Av. França, 221 · 17840 SARRIÀ DE TER Tel. 972 011 669
Avís Legal | Privacitat | Tots els establiments

iglesiesassociats

Tot el necessari per anar de turisme al Gironès, i descobrir una comarca plena d'indrets naturals i urbans, amb una àmplia oferta d'activitats, allotjament (hotels, turisme rural, campings, pensions) i restaurants amb una gastronomia molt diversa.

Aiguaviva - Bescanó - Bordils - Campllong - Canet d'Adri - Cassà de la Selva - Celrà - Cervià de Ter - Flaçà - Fornells de la Selva - Girona - Juià - Llagostera - Llambilles - Madremanya - Quart - Salt - Sant Andreu de Salou - Sant Gregori - Sant Joan de Mollet - Sant Jordi Desvalls - Sant Julià de Ramis - Sant Martí de Llémena - Sant Martí Vell - Sarrià de Ter - Vilablareix - Viladasens